Dünyanın En Yaşanabilir Şehirleri

Dünyanın En Yaşanabilir Şehirleri
Dünya üzerinde yüzlerce şehir var ve bu şehirlerden her birinin kendine özgü coğrafi ve beşeri yapıları, kültürel ve siyasal farklılıkları var. Ama sadece bazıları “en yaşanışabilir şehir “ gibi kıymetli bir ünvana sahip… İngiltere merkezli The Economist ‘in araştırma bölümü her yıl dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinin listesini açıklıyor. Dünya genelindeki 173 şehirden kültür ve çevre, sağlık, istikrar, altyapı ve eğitim kategorilerinde değerlendirilen şehirler puanlarına göre sıra sıralanıyor. 

1. Viyana – Avusturya

Avusturya’nın kuzeydoğu bölgesinde, Tuna Nehri’nin kıyısında bulunan Viyana hem tarihi hem de modern bir görünüme sahip.

2. Kopenhag – Danimarka


 Kaliteli bir eğitim sistemi ve düşük işsizlik oranları da şehre kimliğini kazandıran diğer unsurlar arasında bulunuyor. Ayrıca yayaların ve bisiklet kullanıcılarının en rahat hissettiği şehirlerden biri. 

İlginizi Çekebilir
  • Alanya Gezilecek Yerler
    Alanya Antik çağlardan günümüze kadar pek çok farklı uygarlığa ev sahipliği yapmış ve farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir şehre dönüşmüştür. Alanya’da sayısız deneyim sahibi olursunuz. Bir zamanlar Kleopatra’nın yıkandığı koyda yıkanabilir, antik kalıntıları keşf...
  • Dünyanın Yüzölçümü En Küçük Ülkeleri
    170’ten fazla ülkenin bulunduğu dünyamızda kimi ülkelerin sınırları kıtaları aşarken, kimin sınırları ise bir mahalleden bile küçük olabiliyor. İşte en küçük yüz ölçümüne sahip ülkelerden bazıları…
  • İğneada Gezi Rehberi
    Bulgaristan sınırında Kırklareli’ye 100 kilometre uzaklıkta bulunan İğneada İstanbul’dan araçla 3,5 saat uzaklıkta
Whatsapp Telefon